Odporúčaná denná dávka priemyselne vyrábaného vitamínu A pre dospelého človeka je približne 1 miligram. Túto dávku nie je odporúčané prekračovať, je totiž medicínsky potvrdené, že "predávkovanie" môže u niektorých rizikových skupín (napr. fajčiari) stáť za vznikom rakoviny pľúc. Môžeme vás však upokojiť - pri prírodnej forme vitamínu A predávkovanie prakticky nehrozí.
V čom sa tento pre telo človeka nevyhnutný vitamín nachádza? Medzi potraviny s najväčším obsahom vitamínu A patrí čerstvá lucerna, mrkva, špenát, mango, petržlen, marhule, mangold alebo melón. Okrem zeleniny a ovocia je tento vitamín zastúpený tiež v teľacej pečeni, tuniakoch, treskách, masle alebo v kravskom mlieku. Siahnuť môžete aj po vajíčkach alebo nie príliš obľúbenom rybacom tuku.