Ako na domácu nutelu s odšťavovačom?
Len päť ingrediencií potrebujete k tomu, aby ste si s pomocou horizontálneho šnekového odšťavovače vyrobili vlastnú lieskovo-orieškovú nátierku a mohli s deťmi maškrtiť zdravšie!
Čo budete potrebovať?
- horizontálny šnekový odšťavovač, ktorý má vo výbave homogenizačné puzdro
- 3 šálky lieskových orechov
- 100 g tmavej rozohriatej čokolády
- 1 lyžička čistého vanilkového extraktu
- ½ lyžičky morskej soli
- agáve sirup (podľa chuti)
Ako na to?
- V rúre jemne opražte orechy pri 150 ˚C po dobu 5-10 minút.
- Pogúľajte orechy po podložke, aby sa z nich uvoľnili šupky.
- Do odšťavovača vložte homogenizačné puzdro a po lyžiciach vkladajte orechy.
- Ak chcete, aby bola nátierka hladkej konzistencie, prejdite orechy odšťavovačom niekoľkokrát - pokiaľ nebude pasta hladká. Pre docielenie požadovanej konzistencie vložte do odšťavovača pred druhým prejazdom orechov nadstavec na zmrzlinu a orechového masla.
- Orechovú drť / pastu zmiešajte v miske s ostatnými surovinami.
Náš tip!
Recept na domácu nutellu a mnoho ďalšieho zdravého nájdete v receptári Sana. Ten je síce pôvodne určený pre majiteľov Sana Juiceru 707, ale využijete ho aj vy, čo máte doma akýkoľvek iný horizontálny odšťavovač.