Máme pre vás tri lahodné recepty, vďaka ktorým sa môžete presvedčiť o prednostiach tekvice na vlastnej koži aj žalúdku:
Domácí tekvicový džús
Dužinu tekvice rozrežte na kúsky, ktoré sa zmestia do vášho odšťavovača. Nič nepokazíte ani vtedy, ak k dužine pridáte nejaké tie semienka. Po odšťavení dostatočného množstva zeleniny môžete domáci tekvicový džús osladiť podľa chuti alebo ho zmiešať so škoricou, muškátovým orieškom, či korením do perníka.
Teplý tekvicový koktejl
Pre jesenné večery je tento recept doslova ako stvorený. Na jeho prípravu budete potrebovať šťavu z tekvice, mlieko, rozpustenú bielu čokoládu, škoricu, mletý zázvor, muškátový oriešok a vanilkový cukor. Tekvicovú šťavu zmiešajte s mliekom a čokoládou a nechajte variť na miernom ohni. Podľa chuti pridávajte škoricu, zázvor a muškátový oriešok. Na záver koktejl oslaďte alebo pridajte vanilkové semienka.
Tekvicová šťava s citrónom
K príprave lahodnej tekvicovej šťavy budete potrebovať odšťavenú dužinu, niekoľko pomarančov, citrón a na dochutenie cukor. Šťavu z tekvice zmiešajte so šťavou z pomaranča a citróna. Dochuťte klasickým alebo trstinovým cukrom podľa chuti. Na ozdobenie môžete pridať lístočky mäty alebo kocky tekvice. Nápoj chutí najlepšie vychladený s kockami ľadu.
Všetky vyššie uvedené recepty sú nenáročné ako na čas, tak na množstvo surovín. Chuťový výsledok a dopad na váš organizmus však bude rozhodne stáť za to!