Odšťavovanie sa posunulo na inú úroveň s odšťavovačom Vidia VTG-001. Dvojhriadeľový systém odšťavovania drví, mixuje a lisuje produkty, aby sa uvoľnila bohatá šťava, ktorá má tiež vyšší obsah živín a minerálov. Odšťavovač VTG-001 drví a mieša produkty, aby dosiahol čo najvyššiu extrakciu. Pomocou nastavovacieho gombíka výstupu sa v odšťavovači vytvára tlak na vytlačenie všetkej šťavy zo surovín, čo znamená viac šťavy z vašej produkcie.
Dva hriadele poskytujú najvyššiu výťažnosť
Vidia VTG-001 používa pri extrakcii šťavy z ovocia a zeleniny trituračný spôsob. Dva do seba zapadajúce ozubené hriadele, ktoré sa otáčajú v opačných smeroch, účinne drvia a vytlačujú šťavu zo všetkých druhov plodín rýchlosťou 160 otáčok za minútu. Tento proces prispieva k nízkej úrovni oxidácie a zachováva výživné látky, enzýmy a vitamíny potrebné pre vaše telo.
Skvelý na listovú zeleninu a ďalšie
Dva hriadele z nehrdzavejúcej ocele a nylonu Vidia VTG-001 drvia suroviny až po malé kúsky. Táto technológia je skvelá na získanie maximálneho výnosu zo širokej škály produktov vrátane listovej zeleniny, koreňovej zeleniny a tvrdých jabĺk. Dvojhriadeľové odšťavovače sú obzvlášť vhodné pre tradične náročné prísady, ako je pšeničná tráva.
Tri odšťavovacie sitá pre maximálnu flexibilitu
Väčšina odšťavovačov má iba jedno odšťavovacie sito. Vidia VTG-001 obsahuje tri sitá, ktoré dokážu spracovať širšiu škálu produktov. Jemné sito je najlepšie pre tvrdé suroviny, ako je mrkva, červená repa a jablká. Hrubé sito má väčšie otvory, čo vytvára menší tlak na mäkšie alebo vláknitejšie produkty, ako sú ananás, bobule a broskyne. Homogenizačné puzdro nemá vôbec žiadne otvory. Umožňuje odšťavovaču rozdrviť a potom stlačiť ingrediencie. Umožňuje vám vyrábať napríklad orechové maslo, hummus a mrazený ovocný sorbet. Gombík nastavenia tlaku umožňuje zvýšiť alebo znížiť protitlak, čo je užitočné pri získavaní čo najväčšieho množstva šťavy.
- Jemné sito budete používať najčastejšie, hodí sa pre lisovanie väčšiny surovín.
- Hrubé sito sa hodí pre lisovanie mäkších surovín, pretože sa spracujú ľahšie bez zahlcovanie odšťavovača. Ak so sitom odšťavíte citrusy, získate šťavu s kúskami dužiny.
- Homogenizačné puzdro vám poslúži na výrobu mrazeného sorbetu a orechového masla.
Hlavné prvky
- nerezové lisovacie súkolie (hriadele)
- vysoká výťažnosť
- jemné sito pre koreňovú zeleninu a tvrdšie ovocie (jablká)
- hrubé sito pre mäkšie ovocie a zeleninu
- homogenizačné puzdro na sorbet a orechová maslá
- regulácia drti pre maximalizáciu výťažnosti
- odšťaví takmer všetko od mrkvy a jabĺk po listovú zeleninu
- špecialista na mladú pšenicu a jačmeň
- ananás a bobuľoviny môže byť ťažké alebo nemožné odšťaviť
- dve vtláčadlá v cene: plastové a drevené
Obsah balenia
- motorová základňa
- odšťavovacia komora + násypka
- nerezové lisovacie súkolie
- jemné sito
- hrubé sito
- homogenizačné puzdro
- regulátor drti
- držiak sita
- drevená utĺkacia zátka
- plastová utĺkacia zátka
- uvoľňovací kľúč
- čistiaca kefa
- plastová nádoba na šťavu
- plastová nádoba na drť
- cedník pre zachytenie peny (pasuje na nádobu na šťavu)
Návod na použitie TU.