Objednávky s doručením do Vianoc prijímame do štvrtka 22.12. do 14.00.Objednávky podané 23-26.12. vybavíme medzi sviatkami.Veselé Vianoce a šťastný nový rok Vám praje team EUJUICERS.
Prepašujte do jedálnička cviklu
Keď sa povie červená repa, možno vás napadne školská jedáleň a otlčená sklenená miska plná podivnej sterilizovanej fialovej hmoty. Školské kuchárky sa z nejakého dôvodu rozhodli všetkým ľuďom repu znechutiť. Už ste ale ochutnali repovú polievku, repové špagety alebo čerstvý repový džús? Verte, že nič z toho nemá so školskou jedálňou nič spoločného.

Prečo jesť cviklu?
Červená repa obsahuje veľké množstvo zdraviu prospešných látok , ako je vápnik, sodík , selén, draslík, horčík, vitamín C a niekoľko vitamínov typu B.
Jej červené farbivo je dôležitý antioxidant, ktorý zabraňuje kôrnateniu ciev. A aké ďalšie účinky bude mať zaradenie červenej repy do vášho jedálnička na vaše zdravie?
- posilnenie imunity
- detoxikácia tela
- podpora činnosti žalúdka, žlčníka a pečene
- prevencia rakoviny
- posilnenie vlasov a nechtov, spevnenie pleti
- lepšia nálada
Pripravte si nápoj plný zdravia
Cviklu môžete variť, piecť aj nakrájať do šalátu. Najjednoduchší spôsob, ako repu pripraviť, je však odšťavenie.
Čerstvo pripravená repová šťava je veľmi koncentrovaná , odporúčame vám ju preto zriediť vodou alebo v odšťavovači namiešať s inou zeleninou či ovocím . Repu môžete pridať ku všetkým vašim obľúbeným šťavám, dodá im krásnu fialkastú farbu. Ak majú fialovú radi vaše deti máte vyhraté!
Z červenej repy po odšťavení zostane dužina , ktorá je rovnako ako šťava plná zdravých látok. Nevyhadzujte ju! Pripraviť z nej môžete napríklad krásne ružové repové sušienky ( s nimi zabodujete hlavne u malých princezien).
Potrebovať budete:
- 350 g drviny z odšťavenej červenej repy, mrkvy a jabĺk
- 80 g kokosu, 100 g hrozienok a 100 g brusníc
- šťavu z polky citróna
- lyžičku škorice
- 3 vrchovaté lyžice medu
Všetko dôkladne zmiešajte, zo zmesi vytvorte placky a tie sušte niekoľko hodín na plechu buď v sušičke, alebo v pootvorenej rúre. Dobrú chuť