Na múčne jablká narazíte hlavne v zime (či už v obchode alebo v pivnici), pretože dlhšiu dobu uskladnené plody majú pochopiteľne nižší obsah vody než čerstvo odtrhnuté. Je jedno, či hodíte múčne jablko do odstredivého, šnekové alebo dvojhriadeľového odšťavovača - takmer vždy získate miesto šťavy pyré, ktoré zahltí sito.
Tipy, ako v zime odšťavovať jablká
- Odšťavujte len čo najpevnejšie plody, pri plnení odšťavovača neponáhľajte sa a kúsky jablka prekladáme napríklad mrkvou.
- Vyskúšajte odrodu Granny Smith. Je krehkejšia ako iné odrody, a tak sa dobre odšťavuje aj v zime.
- Pokiaľ máte odšťavovač Champion Juicer, problém s múčnymi jablkami sa vás vôbec netýka. Tento prístroj si s nimi poradí.