Objednávky s doručením do Vianoc prijímame do štvrtka 22.12. do 14.00.Objednávky podané 23-26.12. vybavíme medzi sviatkami.Veselé Vianoce a šťastný nový rok Vám praje team EUJUICERS.
Parné odšťavovače sú síce jednoduché, ale pozor na nutričnú hodnotu šťavy
Vyzerá podobne ako hrniec na zaváranie, ale namiesto kompótov a marmelád produkuje sladkú a voňavú ovocnú šťavu. Býva relatívne lacný, ľahko sa používa, ale jeho použitie, najmä ak vám okrem chuti záleží aj na zdraví, príliš neodporúčame.

V čom sú výhody parného odšťavovača?
Najprv začneme tým, čo je na parnom odšťavovači (známom aj pod názvom muštovací hrniec) dobrého. Nespornou výhodou je jednoduché použitie.
- Spodný hrniec naplníte vodou, do hornej časti nasypete ovocie (najčastejšie mäkké plody - ríbezle, maliny) a pridáte cukor.
- Stúpajúca para potom z ovocia tlakom uvoľňuje šťavu, ktorá sitom steká do stredného zberného hrnca.
- Odtiaľ potom hadičkou vyteká čistá šťava do pripravenej nádoby.
Páru si nechte raději do sauny
Ako možno sami tušíte, odšťavovanie v parnom hrnci má jedno zásadné úskalie. Tým je vysoká teplota pary, ktorá môže prekročiť aj 100 ° C. Výsledná šťava má síce krásnu farbu, sladkú chuť i dlhú trvanlivosť, jej nutričná hodnota je ale takmer nulová. Vysokou teplotou z ovocia odstránite živiny, vitamíny i minerály a pijete tak len sladkú vodu.
Záverečná rada teda znie - ak chcete ovocnými šťavami urobiť aj niečo pre svoje zdravie, siahnite radšej po niektorom z osvedčených nízkootáčkových dvojhriadeľových či šnekových odšťavovačov, ktoré v ovocnej šťave zachovajú maximum prospešných látok.