Ak je pre vás kyslosť červených ríbezlí neprekonateľnou prekážkou, vyskúšajte sladšie biele. Čo sa týka spracovania, jednoznačnými favoritmi sú domáce ríbezľové šťavy a ríbezľový lekvár.
Možno máte skvelý recept na ríbezľovú marmeládu, ale nerobíte ju, pretože vás dopredu odrádza odstraňovanie zrniečok. V takom prípade pre vás máme skvelý tip. Zabudnite na zváranie a následné pasírovanie ríbezlí cez cedidlo - namiesto toho ich jednoducho odšťavte s pomocou odšťavovača Sana 808.
Tento najlepší odšťavovač ríbezlí, egrešov, rakytníka a ďalších bobuľovín zrniečka úplne odstráni a z čistej šťavy si potom už ľahko urobíte marmeládu bez nich. Odšťavovač navyše zvládne rýchlo spracovať aj veľké množstvo plodov, takže vám uľahčí prácu.