Ako využiť odpad z odšťavovania: Ovsené sušienky.

Myslíte si, že je škoda vyhadzovať dužinu po odšťavovania? Použite ju pri ďalšom varení alebo pečení!

ovesné sušenky z odšťavňování

Poznáte iniciatívu zachranjidlo.cz? Práve odtiaľ sme vzali inšpiráciu na ďalšie využitie odpadu z odšťavovania. Minule sme vám ukázali, ako si urobiť zeleninový vývar, dnes to budú ovsené sušienky!

Suroviny pre 14 keksov

  • 3/4 hrnčeka | ovocný odpad z odšťavovania
  • 1/2 hrnčeka | ovsených vločiek
  • 1/2 hrnčeka | polohrubá múka (ideálne celozrnná)
  • 4 lyžice | olej
  • 2 lyžice | cukor
  • 1 lyžička | škorica
  • hrsť | slnečnicové semienka

Postup

V miske zmiešajte vločky, múku, cukor, škoricu a slnečnicové semienka. Potom pridajte mokré suroviny - odpad z odšťavovania a olej - a vypracujte cesto. Pokiaľ bude moc mokré, pridajte trochu vločiek alebo múky, naopak keď bude príliš suché a nebude držať v kompaktnom tvare, pridajte malé množstvo oleja. Z cesta vytvarujte sušienky a rozložte na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte v rúre 10-15 minút na 180 ° C.

Celková doba prípravy: 25 minút

Publikované: 19. marca 2018