Robustný, odolný a nekomplikovaný? Nový nízkootáčkový odšťavovač Hurom HW na výrobu kvalitných džúsov, je výbornou voľbou pre každý bar alebo reštauráciu. Komerčná línia bola navrhnutá tak, aby dokonale spĺňala potreby a Požiadavky GASTRONÓMIE, pretoze vyhovuje viac úlohovému používaniu, s trvalo vynikajúcimi výsledkami.
Pre Hurom HW žiaden problém
S veľkou komorou na džúsy, môžeme vyrobiť 1 liter džúsu naraz, zatiaľ čo extra veľký šnek a veľký filter zaručujú, že sa suroviny spracovávajú v najvyššej kvalite. Optimálne výsledky šťavy sú tiež dosahované Mimoriadne silným motorom: viac energie pre vytiahnutím celý energie z ovocia a i zeleniny!
Pri bežných komerčných aj nekomerčných odšťavovačoch, vytvára vysoká rýchlosť odstredivého pohybu odstredivky teplo trením a do surovín okrem toho okamžite vniká veľa kyslíka. Výsledkom je, že ovocie a zelenina, už počas odšťavovania stráca väčšinu svojich najcennejších surovín. S technológiou pomalého prešovania (SST – Slow-Squeezing-Technology), vyvinutou spoločnosťou Hurom, dosahuje odšťavovač HW dokonalú rovnováhu medzi výkonnosťou a kvalitou pri 43 otáčkach/min. Veľké množstvo ovocia a zeleniny tak môže byť rýchle spracované. Na rozdiel od klasických odstredivých odšťavovačov tu však nevzniká žiadne teplo. Výsledok? Zachovanie prirodzených farieb a čo najvyššie zachovanie dôležitých vitamínov, minerálov a vlákien, aj fytochemikálií.
Dva samostatné filtre s rôznymi rozmermi otvorov sa dodávajú štandardne. Navyše sa základný balík dodáva s dvoma dodatočnými odšťavovacími komorami. To umožňuje prípravu rôznych druhov džúsov, bez toho aby ste museli zakaždým čistiť komoru aj sitká. Znamená to vyššiu efektivitu, viac možností a viac pôžitku!
Výborný dizajn a robustné spracovanie
Konštrukcia prístroja Hurom HW spĺňa najvyššie požiadavky: pevná základná časť je vyrobená z prvotriednej nehrdzavejúcej ocele. Vzhľadom na svoje antikorózne a hygienické vlastnosti, sa nehrdzavejúca oceľ vyznačuje obzvlášť vysokou trvanlivosťou a odolnosťou. Nízkootáčkový odšťavovač HW je preto vhodný na dlhodobé a časté používanie v gastronómi a verejnom stravovaní.
V roku 2015 mu bola udelená cena Red Dot Design za svôj ušľachtilý materiál a inovatívne dizajn.
Vertikálny šnekový odšťavovač Hurom HW Alpha je ďalším produktom z radu spoľahlivého výrobcu. Za svoje peniaze dostanete kvalitný univerzálny prístroj, s ktorým možno odšťavovať širokú škálu ovocia i zeleniny.
Hurom HW Alpha predvádza skvelú prácu pri odšťavovaní ovocia a bobuľovín, podobne ako väčšina prémiových vertikál. Z jabĺk, hrušiek, pomarančov aj hrozna sme získali chutnú čistú šťavu, v ktorej nebola cítiť takmer žiadna vláknina. Šťava z ríbezlí je trochu hustejšia, čo je spôsobené vyšším obsahom pektínu - nejde o chybu odšťavovača. Aby sa ríbezle a ďalšie bobuľoviny odšťavnily efektívnejšie, vložte do odšťavovača hrubé sitko a odtrhejte stopky.
Pri odšťavovaní koreňovej zeleniny odporúčame nakrájať ju na menšie kúsky - mrkvu stačí rozkrojiť dĺžke napoly (ak je väčšia, prekrojte na dvakrát), červenú repu rozkrájajte aspoň na štvrtinky. Kúsky vhadzujte do plniaceho otvoru postupne, nie príliš rýchlo. Uľahčíte tým odšťavovaču prácu a predovšetkým zamedzíte spúšťanie bezpečnostnej poistky, ktorá zastaví motor zakaždým, keď do odšťavovača spadne cudzí predmet (lyžice, pecka) alebo práve väčší kus koreňovej zeleniny. V prípade, že sa vám podarí odšťavovač Hurom zahltiť mrkvou či čímkoľvek iným tak, že sa aktivuje bezpečnostná poistka, spustite na chvíľu spätný chod. Lisovacie ústrojenstvo sa uvoľní a za okamih môžete pokračovať v odšťavovania.
Špeciálne mrkvová šťava nie je zo všetkých vertikál úplne najchutnejšia - je to tým, že zanechávajú v šťave viac vlákniny, a na koreňovú zeleninu sú skrátka lepšie horizontály. Hurom nás ale prekvapil, pretože dokáže oddeliť vlákninu naozaj efektívne a výsledkom je sladká a pomerne čistá chutí šťava.
Otestovali sme tiež, či má nejaký význam používanie regulačné páčky. Jej úlohou je regulovať tlak v odšťavovacej komore a podržať v nej suroviny dlhšie, teda by sa mali vylisovať lepšie. Naše testovanie ukázalo, že naučiť sa ovládať reguláciu má rozhodne zmysel, pretože viditeľne zvyšuje výťažnosť. Nie je to ale nič ťažkého! Na začiatku odšťavovanie necháte páčku v polohe ZATVORENÉ a do polohy pootvorené ju presuniete zakaždým, keď sa odšťavovacej komora naplní šťavou. Páčku je nutné presunúť preto, aby sa dostal von nahromadený vylisovaný odpad. Páčka je veľmi nápomocná aj pre prípad, keď si všimnete, že odpad úplne prestal odchádzať. Je to známka, že lis sa začína hltiť. Situáciu jednoducho vyriešite prepnutím páčky do polohy pootvorené (bez toho aby ste čakali na naplnenie komory) a môžete hneď pokračovať v odšťavovania. Bez páčky by ste pravdepodobne museli odšťavovač najskôr rozobrať a vyčistiť. Ak sa o páčku vôbec nechcete starať, je možné mať ju po celý čas odšťavovanie v polohe pootvorené. To odporúčame len v prípade lisovania ríbezlí, hroznového vína, egrešov a ďalších surovín s väčšími zrniečkami, pretože s pootvorenou páčkou sa vylisujú ľahšie. Pri ostatných surovínách sa ale zbytočne pripravujete o výťažnosť, čo spoznáte tak, že vychádza úplne mokrý odpad.
Listovú zeleninu je možné odšťavovať samotnú, ale pre vyššiu výťažnosť odporúčame odšťavovať ju spoločne s inými surovinami, napríklad s mrkvou.
Odšťavovač Hurom HW Alpha nie je vhodný na lisovanie akéhokoľvek staršieho ovocia a zeleniny: nepokúšajte sa odšťavovať múčne jablká, gumové mrkvy, vyschnuté listy alebo prezreté ovocie. Výsledky nebudú uspokojivé.
Ak sa chcete pustiť do prípravy rastlinného mlieka, nie je problém! Mlieko pripravíte z takmer akýchkoľvek orechov a semien okrem maku. Zrozumiteľný návod nájdete v návode na obsluhu, ale výroba mlieka je podobne jednoduchá ako samotné odšťavovanie a ani k tomu nepotrebujete žiadne špeciálne príslušenstvo - odšťavovač zostáva zostavený rovnako ako pri odšťavovaní.
Súčasťou príslušenstva je aj púzdro na sorbet. S jeho pomocou behom chvíle vyrobíte sorbet z mrazeného ovocia. Pripomíname, že mrazené ovocie je potrebné pred spracovaním nechať trochu povoliť.
Odšťavovač Hurom HW Alpha sa podobne ako ďalšie vertikálne šneky ľahko čistí. Po odšťavovaní je potrebné ho rozobrať a diely opláchnuť pod teplou tečúcou vodou. Dokonca aj čistenie sitka je jednoduché, pretože odšťavovač je vybavený systémom automatického čistenia, ktorý bráni usadzovaniu zvyškov vlákniny na site už počas odšťavovania.
Výrobca sa snažil prísť ešte s jednou drobnou inováciou a tou je stojan, na ktorý môžete po umývaní zavesiť jednotlivé diely a nechať ich na ňom doschnúť. Toto nové príslušenstvo hodnotíme skôr vlažne. Netvrdíme, že sa niekomu nemôže páčiť a nezistí ho praktickým, my osobne by sme sa bez neho ale obišli.
Odšťavovač Hurom HW Alpha odporúčame, ak budete odšťavovať prevažne ovocie, listovú zeleninu a ďalšie mäkké suroviny, zatiaľ čo koreňovú zeleninu skôr v menšom množstve. Prístroj je univerzálny a zo surovín získate čistú chutnú šťavu. Mnoho užívateľov iste ocenia aj dodatkovú funkciu v podobe prípravy ovocného sorbetu a praktický citrusovač, ktorý je v cene. U značky Hurom sa môžete spoľahnúť na kvalitu, ktorá zaručuje dlhoročné používanie aj pri každodennom lisovania.